Introductie

Den Ouden Stal is officieel van start gegaan op 1 januari 2007. De meeste werkzaamheden worden uitgevoerd door de eigenaresse van de stal, Sandra. Naast een grote liefde voor paarden heeft zij veel deskundigheid en ruim 30 jaar ervaring op het gebied van verzorging van paarden en ponyís.

Net zoals bij de meeste mensen begon dat al op jonge leeftijd met het volgen van ponyrijlessen op een manege, en ontwikkelde zich dit via vele jaren van dressuur, western rijden en aangespannen rijden tot de huidige wens om zich voornamelijk bezig te houden met de verzorging van paarden en ponyís. Vooral de specifieke aandacht die Shetlanders en oude ponyís vereisen hadden hierbij haar interesse en leidden tot het ontstaan van Den Ouden Stal.

Wat begon als hobby is inmiddels uitgegroeid tot een professionele bezigheid. Op de boerderij in Wagenberg is volop ruimte om tijdens de wintermaanden de dieren in groepsstalling te huisvesten, en op de ruim 40 hectare aan weilanden  rondom het bedrijf grazen zowel de paarden als de zoogkoeien tijdens de lente, zomer en herfst. Het financiŽle plaatje alsmede het weidemanagement en -onderhoud van het bedrijf liggen in handen van partner Niels. Naast enkele vrijwilligers is Den Ouden Stal een klein familiebedrijf, dat hopelijk in de toekomst zal worden voortgezet door een van de drie zonen.